Blog

Echinoctiul de Toamna 2022 - ce reprezinta acest eveniment pentru fiecare dintre noi?

Sep 22, 2022

Echinoctiul de Toamna 2022 - ce reprezinta acest eveniment pentru fiecare dintre noi?

Echinoctiul de toamna 2022 soseste vineri, 23 septembrie la ora 04:04, asa ca vara s-a incheiat oficial in termeni astrologici.

Acest eveniment marcheaza inceputul unei perioade semnificative a anului, ce pune accent pe recolta. Indiferent daca este o recolta reala, palpabila ce ofera hrana trupeasca ori o recolta a muncii noastre spirituale, a eforturilor depuse pentru atingerea intentiilor pe care le-am stabilit la inceputul anului.

Schimbarea anotimpurilor reprezinta un eveniment insemnat in ciclul vietii din natura. Predecesorii nostri, culturile antice au recunoscut intelepciunea pamanteasca si au inteles ca cele patru puncte focale ale anului (solstitiul de iarna, echinoctiul de primavara, solstitiul de vara si echinoctiul de toamna) reprezinta etape importante ale unei calatorii spirituale interioare – un ciclu spiritual pe care individul il parcurge asemeni naturii in sinea sa.

Ce este echinoctiul de toamna?

Cuvantul „echinoctiu” provine din latina si inseamna „noapte egala”. La echinoctiu onoram echilibrul si interactiunea luminii si intunericului si putem simti recunostinta pentru schimbarile care vin odata cu trecerea timpului. Astfel incepand cu 23 septembrie 2022, durata zilelor va scadea, iar cea a noptilor va creaste, pana pe 21 decembrie, cand va avea loc solstitiului de iarna.

Din punct de vedere stiintific, echinoctiul de toamna are loc atunci cand Soarele se afla exact deasupra Ecuatorului, ceea ce inseamna ca ziua si noaptea au exact aceeasi durata. Se intampla de doua ori in fiecare an, o data primavara si din nou toamna, si semnifica inceputul noului sezon.

Care este diferenta dintre solstitiu si echnoctiu?

Este bine de stiut ca exista o diferenta intre solstitiu si echinoctiu. Solstitiile au ca rezultat o schimbare a duratei zilei si a noptii, in timp ce echinoctiul nu. Iarna si vara, solstitiile marcheaza cele mai scurte si mai lungi zile ale anului, in timp ce echinoctiul marcheaza primavara si toamna o cantitate egala de lumina si intuneric.

Multi astrologi cred ca echinoctiul de toamna este semnificativ si afecteaza nu doar vremea, ci intreaga viata si starea ta de spirit. Asadar haideti sa aflam cum ne ajuta sau ne influenteaza mai exact acest eveniment astrologic.

Echinoctiul de toamna semnifica noi inceputuri

In fiecare an, echinoctiul de toamna este inceputul noului sezon, care marcheaza noi inceputuri si ne permite sa lasam in urma orice nemultumire din trecut si sa ne concentram pe ceea ce va urma in viitor, aducand pozitivitate si anticipare.

Echinoctiul aduce mai multa motivatie si ne ajuta sa asteptam cu nerabdare ceea ce urmeaza in anul urmator. Fiecare nou inceput ne ofera sansa de a ne curata corpul si sufletul si de a ne simti energizati si pregatiti pentru noul sezon.

Din punct de vedere spiritual, echinoctiul de toamna marcheaza, de asemenea, inceputul sezonului recoltei, deci este timpul sa recunoastem cresterea si expansiunea din viata noastra ca o evolutie naturala a fiintei noastre. Sa nu uitam ca asemeni naturii si vietile noastre trec prin aceleasi cicluri: crestere, recoltare, moarte si renastere, iar acest eveniment reprezinta un moment perfect pentru a reflecta la asta.

Cum sarbatorim echnoctiu?

O practica frecventa este aceea de a onora tot ceea ce avem in viata noastra si sa ne setam intentii de a ajunge sa traim o viata in prosperitate si recunostinta.

Putem fructifica energia acestui eveniment fie prin aprinderea unei lumanari, multumirea si exprimarea recunostintei pentru tot ceea ce esti si tot ceea ce ai. Ori printr-un moment de pauza si de meditatie asupra a tot ceea ce avem, precum si crearea unor intentii noi asupra a ceea ce ne dorim sa atragem in viata noastra.

Toamna este perioada anului in care ne amenajam spatiul interior si facem loc pentru ceea ce urmează in anul urmator. Cream spatiu pentru ca viziunile noastre sa creasca. Acesta este perioada din an pentru a intra in sinele nostru si a goli spatiul, debarasandu-ne de vechile noastre idei si folosind energia pe care o consumau acestea pentru a aduce creativitate si viziuni mature in realitatea noastra.

Semnificatia echinoctiului de toamna pentru persoanele ce isi cultiva spiritualitatea reprezinta perioada din an in care ne activam noul nostru ciclu de crestere. Din punct de vedere energetic, echinoctiul de toamna este un moment de echilibru si pauza, un moment de tranzitie intre jumatatea stralucitoare a anului si jumatatea intunecata a anului.

Echinoctiul marcheaza un ritm mai lent al vietii, care se refera la ganduri profunde, recunostinta si multumiri pentru tot ceea ce s-a intamplat. Pe langa recunostinta, echinoctiul de toamna este un moment potrivit pentru a lua in considerare si a invita echilibrul in viata ta. Este posibil ca ideea de echilibru sa fie redefinita pe masura ce trecem de la jumătatea luminoasa la cea mai intunecata a anului: ceea ce ne-a mentinut echilibrat in caldura verii poate sa nu functioneze la fel in zilele mai racoroase.

Fiecare dintre noi ar trebui sa ne luam timp, un moment doar pentru noi in care sa ne analizam, identificam si recunoaste ciclul vietii precum si calea noastra spirituala. Daca ne cunoastem pe noi si ce se afla in sinele nostru vom fi cababil nu doar sa onoram generatiile trecute, dar si sa fim pregatiti pentru generatiile viitoare, toate acestea in timp ce noi vom trai in armonie si belsug in prezent. Trebuie sa avem in vedere faptul ca si mediul inconjurator este intr-o continua schimbare si daca nu ne cunoastem ritmul nostru interior, ne va fi mult mai dificil sa ne adaptam la cel exterior, o buna cunostere a sinelui si a obiceiurilor noastre nu doar ca ne va duce mai aproape de indeplinirea intentiilor si a obiectivelor noastre, dar ne va aduce si o viata traita usor, frumos si bine.

Voi sunteti pregatiti pentru noile schimbari ce vor aparea o data cu energia echinoctiului de toammna? Poti impartasi cu noi in comentarii parerea ta despre acest eveniment astrologic.