Blog

Safirul: Piatra lunii Septembrie

Sep 29, 2022

Safir

Safirul este piatra de nastere desemnata lunii septembrie. Aceasta mai este cunoscuta si sub denumirea de “Piatra intelepciunii”, ofera ajutorul necesar pentru ca intentiile, ideile sau gandurile noastre sa se adevereasca.

Exista douasprezece pietre de naștere, pentru fiecare luna a anului. O piatra de nastere este mai mult decat atat, este o modalitate pentru noi de a sarbatori aceasta ocazie speciala si de a ne conecta sau a reface legatura noastra cu elementele care ne-au dat viata. La fel ca si noi, fiecare dintre cele douasprezece pietre de nastere primare au caracteristici si calitati distincte si purtarea lor ne aminteste cine suntem si de unde venim, ne inspira sa fim cine visam sa fim si sa indraznim sa mergem in locuri unde ne dorim.

Safir - Proprietati si Asocieri

Chakre:

  • Safirul albastru: chakra gatului (5) si chakra celui de-al treilea ochi (6).
  • Safirul violet: chakra celui de-al treilea ochi (6) si chakra coroana (7)
  • Safirul galben: chakra sacrala (2) si chakra plexului solar (3)
  • Safirul roz-portocaliu: chakra sacrala (2) si chakra plexului solar (3)
  • Safirul verde: chakra inimii (4) si chakra gatului (5)
  • Safirul alb: chakra coroana (7)

Piatra de nastere:

  • Zi:
    • Sambata (safirul albastru)
    • Vineri (safirul alb sau incolor)
  • Luna: Mai, August si cu precadere Septembrie
  • An: Sobolan, Tigrul, Cocos

Zodii:

  • Safirul albastru: Pesti, Rac, Capricorn, Gemeni, Sagetator, Fecioara
  • Safirul galben: Gemeni, Leu
  • Safirul violet: Fecioara, Sagetator, Pesti
  • Safirul portocaliu: Gemeni, Rac, Leu, Fecioara
  • Safirul roz: Balanta
  • Safirul verde: Pesti, Taur, Gemeni
  • Safirul alb: Balanta

Planeta guvernatoare: Saturn (safirul albastru), Venus (safirul alb sau incolor)

Element: Aer

Talisman Norocos: Fecioara, Sagetator, Pesti

Vibratia numerica:

  • Safir albastru: numarul 6
  • Safir galben: numarul 2
  • Safir violet: numarul 7
  • Safir roz portocaliu: numarul 2
  • Safir verde: numarul 6

Aniversari: a 5-a si a 45-a aniversare a casatoriei

Mesajul cristalului: Actiunile mele sunt ghidate de intelepciune si constientizare.

Care sunt proprietatile Safirului?

Safirul este asociat cu sentimentele de iubire si are o istorie lunga in acest sens, fiind utilizat adesea ca piatra pretioasa in cadrul inelelor de logodna.

Despre safir se spune ca acesta ar fi legat de mister si profetie dar este recunoscut si ca aducator de noroc. A fost considerata o piatra norocoasa din cele mai vechi timpuri.

Safirul simbolizeaza nobletea, adevarul, sinceritatea si credinta, de aici insusirea sa veche de catre regalitate care dorea sa intruchipeze si sa exemplifice aceste virtuti. Se crede ca safirul aduce daruri de implinire, bucurie, prosperitate, pace interioara si frumusete.

In mod traditional a fost atribuit safirului, puterea de a aduce armonie in cuplu si pace intre adversari, este o piatra de intelepciune, invatare, acuitate mentala si activare psihica.

Cand vine vorba de safir ca piatra de nastere, se crede ca aceasta piatra pretioasa are o putere speciala pentru a-i proteja impotriva gandurilor negative si a aduce ordine in viata celor nascuti in septembrie.

Safirul poseda proprietati protectoare puternice care rezoneaza pe sferele sacre; practic toate religiile din lume vorbesc despre piatra natala din septembrie cu respect si veneratie. Este un talisman de protectie excelent, mai ales atunci cand exista riscul unui atac psihic, mental sau emotional.

Aceasta piatra pretioasa intareste si trezeste legatura dintre sinele superior si cel fizic. Purtarea frecventa de bijuterii din safir te ajuta sa dezvolti o legatura mai puternica cu latura ta spirituala, inclusiv cu ghizii de vindecare, ghizii spirituali, ingerii pazitori.

Safirul poate ajuta in vremuri de schimbare, oferind viziuni mai clare de care aveti nevoie pentru a va atinge visele si pentru a va indeplini obiectivele.

Puterea safirului de a transmuta gandurile si energia negativa il face, de asemenea, extrem de eficient pentru vindecarea chakrelor.

Despre Safir

Ce este Safirul?

Safirul este un corindon (oxid de aluminiu), din aceeasi familie cu rubinul. Singura diferenta dintre un rubin si un safir este pur si simplu culoarea. Safirul este numele oricarei culori de corindon, cu exceptia celor rosii; cel putin rosu-sangeriu care este strict rezervat rubinului.

Safirele sunt impartite in doua categorii principale de culori: cele traditionale (albastre si incolore) si cele fanteziste (roz si violet, portocaliu si galben, verde, negru etc.).

Care sunt tipurile de Safir?

• Safirul albastru este piatra inspiratiei, aducand idei noi si modele de gandire. Acest cristal creeaza, de asemenea, un sentiment de emotie in viata de zi cu zi. Safirul albastru este cunoscut drept piatra intelepciunii. Promoveaza inteligenta, educatia si capacitatea de a lua decizii intelepte si bune.
• Safirul verde este o piatra a norocului. Se presupune ca aceasta iti netezeste drumul prin viata, eliminand obstacolele din calea ta. In plus, purtati acest deschizator al chakrei inimii - ca inel care atinge pielea si va aduce iubirea si prietenia in viata ta.
• Safirul liliachiu este piatra pentru artisti si inovatori, poate eradica orice blocari pe linie creativa si permite fluxul liber de idei si motivatie.
• Safirul portocaliu este o piatra a adevarului, aceasta piatra ajuta in a vedea lucrurile asa cum sunt.
• Safirul roz este o piatra pentru iubirea superioara ce infuzeaza un sentiment al binelui. Safirul roz va va ajuta sa faceti fata problemelor de control si va va permite sa colaborati mai bine cu ceilalti. Aceasta piatra aminteste ca nu trebuie sa faci totul singur. Safirele roz-portocalii se numesc padparadscha.
• Safirul violet este o piatra spirituala, un instrument minunat pentru contemplare si meditatie. Safirul violet aprinde, de asemenea, chakra coroanei.
• Safirul alb este o piatra minunata pentru auto-protectie. Acest lucru este bun pentru oricine are probleme de codependenta. Daca te pui pe ultimul loc, atunci poarta un safir alb si pune-te pe primul loc, fii bun cu tine, acesta va avea grija de tine fizic, emotional si spiritual.
• Safirul negru este absorbant si atrage raul de la purtator. Este cea mai protectoare din toata familia safirului. Purtand aceasta piatra veti fi mai sigur de intuitiile voastre. Acesta este o piatra a stabilitatii si este minunat de purtat la interviurile de angajare.
• Safir galben este asociat cu norocul si prosperitatea. Este o piatra minunata pentru cunoasterea interioara, excelenta pentru a memora tot ce inveti. Pentru stimulare intelectuala, poarta piatra pe deget. Pentru a promova bogatia se poate purta si un colier. Trebuie doar ca piatra sa fie in contact cu pielea.

Safirele cu incluziuni de ace mici minerale si rutile prezinta o proprietate optica numita asterism. Acesta este efectul de stea, observat in safirele slefuite ca si cabochon. Steaua care se vede are de obicei sase raze, dar sunt cunoscute si stele cu douasprezece raze. Aceste pietre pretioase sunt uneori denumite „Piatra destinului”. Se spune ca „steaua” din interiorul acestor pietre pretioase reprezinta credinta, speranta si destinul. Aceasta este o piatra pretioasa puternica care promoveaza norocul proprietarului.

Majoritatea safirelor din lume provin din teritoriile australiene Queensland si New South Whales, Sri Lanka, Madagascar, Thailanda, America de Nord, Tanzania si alte tari africane.

Safirul in istorie si alte culturi

Numele de safir vine din franceza medie si latina si este atribuit in principal unui cuvant grecesc antic, sáppheiros, care inseamna „piatra pretioasa”, desi in cele din urma poate fi urmarit pana la un cuvant sanscrit, śanipriya, care inseamna „piatra de culoare inchisa”.

Persii antici cunosteau safirul drept „Piatra cereasca” si credeau ca lumea se sprijina pe un piedestal urias de safir care picta cerul in albastru cu reflexia lui. O poveste fascinanta persana despre fiii regelui din Serendip (numele persan vechi pentru Sri Lanka) povesteste cum baietii, care si-au propus sa descopere realitatea lumii, au descoperit o mina de safir. Aceasta legenda explica originea notiunii de "serendipity" - aparitia si desfasurarea intamplatoare a evenimentelor intr-un mod fericit sau benefic.

Ideea ca safirul este o piatra a intelepciunii dateaza din cele mai vechi timpuri:

Grecii antici au purtat aceasta piatra pentru a dobandi intelepciunea.
• In Asia a fost purtat pentru a promova iluminarea spirituala.
• De-a lungul Evului Mediu, se credea ca Safirul ii protejeaza pe oameni de rau. A fost venerat ca simbol al increderii si loialitatii.

Pana in secolul al XII-lea, safirele au fost strans asociate cu clerul. Inelele ecleziastice cu safir erau purtate de episcopi ca simbol in legatura lor directa cu Raiul. Un tip special de inel bisericesc prezenta un safir stea si se credea ca cele trei traverse ale stelei reprezentau Sfanta Treime: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

Pentru cei care iubesc pietrele pretioase, niciun cadou nu este mai apreciat decat o bijuterie cu piatra de nastere. Am cautat sa va ghidam intr-o explorare a istoriei si traditiei pietrei de nastere din septembrie, un drum in mistic, fantastic si frumos!

Desigur un safir este o piatra pretioasa ce nu este tocmai accesibila, asemeni cum am vazut in articolele anterioare despre pietrele de nastere. Insa este bine de stiut ca atat pentru zodia Fecioara, cat si pentru zodia Balanta, de-a lungul timpului au aparut o multitudine de pietre semipretioase ce pot inlocui cu brio pietrele de nastere ce au devenit greu accesibile publicului larg, in principal datorita raritatii, ceea ce le-au facut sa devina pietre cu adevarat costisitoare. Puteti afla mai multe despre pietrele pretioase utile zodiei Fecioara si zodiei Balanta cititnd articolele de pe blogul nostru.

Ce parere ai despre Safir? Este aceasta o piatra care te atrage?