Blog

Opalul: Piatra lunii Octombrie

Oct 24, 2022

Despre Opal

In ceea ce priveste piatra lunii acesteia, sunt recunoscute de fapt doua pietre semipretioase ca fiind reprezentative Opalul si Turmalina.

Deoarece ambele pietre semipretioase sunt pline de proprietati si semnificatii speciale am considerat ca nu le-am face dreptate daca le-am discuta in acelasi articol. Astfel, in prezentul articol ne vom concentra asupra proprietatilor opalului, urmand ca turmalina sa o discutam intr-un articol separat.

Opalul este una din pietrele de nastere din octombrie si este legata si de nativii din zodia Balanta si zodia Scorpion. Opalul intareste calitatile unei Balante cand este purtat de aceasta, fiind o piatra cu energii de amplificator, ceea ce inseamna ca poate lua tot acel echilibru, armonie si dragoste caracteristice Balantelor si o poate creste.

Si Scorpionii vor beneficia de proprietatile Opalului. Nativii acestei zodii au o multime de trasaturi minunate - pot fi curajosi, hotarati si loiali. Scorpionii sunt cunoscuti pentru ca sunt uneori putin contradictorii in natura lor - de exemplu, pot fi extrem de independenti, dar apoi trec usor la sentimente de dragoste si iubire. Ca nativi ai zodiei Scorpion, opalul ofera liniste si echilibru.

Opalul - Piatra pretioasa a amplificarii

Opal - Proprietati si Asocieri

Chakre: toate chakrele

Zodii: Rac, Balanta, Scorpion, Pesti

Planeta guvernatoare: Toate planetele

Element: Apa (exceptie: Opal de foc - element foc)

Flori si plante: Calendula sau Cosmos

Talisman Norocos: Balanta

Vibratia numerica: numarul 8

Aniversari: a 14-a aniversare a nuntii

Care sunt proprietatile Opalului?

Opalul este cea mai colorata piatra pretioasa din lume care este folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru frumusetea, proprietatile vindecatoare si beneficiile sale. Acesta este cunoscut pentru luciul sau vitros, sidefat si ceros, gama de culori si varietati.

Opalul este cunoscut in principal pentru capacitatea sa de a aduce la suprafata caracteristicile persoanei si trasaturile pozitive. Se crede ca piatra de opal poate capta gandurile, dorintele, sentimentele si emotiile oamenilor si le poate amplifica. Sentimentele si emotiile negative care sunt captate de Opal, desi sunt neplacute si inconfortabile, sunt mai usor de inteles, procesat si reparat. Aceasta piatra te va ajuta sa scapi de negativitate si de acele sentimente care te deranjeaza.

Opalul este o piatra de amplificare, speranta si puritate. Acesta poate da cu usurinta un impuls sistemului imunitar, poate sprijini intreaga fiinta cu echilibru si armonie si functioneaza cu multe chakre diferite, in functie de schema de culori. Opalul este o piatra cu energie mai inalta si poate ajuta la munca samanica si la schimbarile spirituale. Opalul este o piatra semipretioasa de amplificare. Este absorbant si reflectorizant insemnand ca aduna ganduri si sentimente si ti le trimite inapoi. Acest lucru aduce claritate, energie si vibratii inalte. Poate curata toate chakrele si este conectat la o comunicare superioara.

Piatra semipretioasa de Opal te ajuta sa renunti la rani vechi, modele vechi si conexiuni vechi care nu te mai servesc. Dar te invita si sa iei acele lectii cu tine fara a fi atasat de durere. Opalul este cunoscut ca o piatra de speranta si o piatra de schimbare pozitiva pura.

Opalul este si o amuleta minunata pentru cei care au nevoie de putin ajutor si sprijin pentru a se echilibra, pentru a-si cerceta gandurile si sentimentele si sa elimine ceea ce nu functioneaza.

Opalul este o piatra emotionala si reflecta starea de spirit a purtatorului. Intensifica emotiile si elibereaza inhibitiile. Incurajeaza atat libertatea, cat si independenta. Stimuleaza originalitatea si creativitatea. Ajuta la eliberarea furiei si la revendicarea valorii de sine, ajutand la accesarea si exprimarea adevaratului sine.

Opalul promoveaza un sentiment de securitate calma, ameliorand stresul si depresia si incurajand o persoana sa se relaxeze pentru a putea vedea in ansamblu. Opalele centreaza mintea si sunt pietrele viselor fericite, in special linistitoare pentru copii si cei care au dormit intotdeauna prost sau au avut cosmaruri recurente fara niciun motiv aparent. Opalul este una dintre cele mai bune pietre de protectie fiind un scut uimitor impotriva energiei negative si a gandurilor negative.

Se spune ca aceasta piatra iti poate oferi „pelerina invizibilitatii” atunci cand nu vrei sa fii vazut sau observat. Aceasta piatra semipretioasa rezoneaza cu energia Zeitei Mame si este considerata a fi cel mai bun cadou pentru femeile insarcinate.

Energiile acestei pietre va vor incuraja, de asemenea, sa va exprimati adevaratul sine. Te vei simti increzator si confortabil in propria ta piele, iar acest lucru va radia in cuvintele, gandurile si actiunile tale. Opalul este considerat de multi a fi o piatra seducatoare si amplifica sentimentele de atasament emotional si elibereaza inhibitiile. Este o piatra grozava pentru sprijin emotional, adesea asociata cu erotismul, pasiunea, dragostea si dorinta arzatoare.

Daca doriti sa faceti o impresie buna asupra unui nou client sau partener de afaceri, aceasta piatra poate fi pentru dumneavoastra. Opalul are, de asemenea, reputatia de a ne ajuta sa fim la locul potrivit la momentul potrivit si de a ne imbunatati abilitatile de a vedea oportunitati acolo unde altii nu pot.

Opalul va va incuraja sa oferiti pozitivitate. Va promova bunatatea, dragostea, compasiunea si generozitatea. Opalul ne ajuta sa ne concentram asupra lucrurilor care ne fac oameni mai buni si ne incurajeaza sa ne inconjuram de oameni care scot tot ce e mai bun din noi.

Despre Opal

Ce este Opalul?

Opalul vine in multe soiuri diferite, unele dintre ele sunt universal acceptate, in timp ce alte variante poarta numele in functie de locatia in care sunt extrase (ex.: Opal de foc mexican, Opal maghiar, Opal Lightning Ridge).

Fiind una dintre cele mai colorate pietre semipretioase, Opalul poate fi gasit in culorile alb, galben, roz, portocaliu, rosu, verde, albastru, maro, gri si negru, ca o piatra incolora si poate fi transparent, opac, si translucid, insa exista trei tipuri majore:

  • Opal pretios - este adesea numit „Opal Curcubeu”, cel mai rar si cunoscut pentru „jocul de culori”.
  • Opal comun - se gaseste in toata lumea si nu prezinta un joc de culori, dar vine cu un luciu laptos.
  • Opal de foc - transparent pana la translucid cu culoare rosu, galben si portocaliu viu.

Cele mai populare variante de Opal, pe care le puteti gasi in intreaga lume:

  • Opal andin (peruvian) - piatra pretioasa extrasa in Muntii Anzi din Peru
  • Banded Opal - forma cu benzi colorate
  • Black Opal - Opal pretios care vine in variatii de culoare mai inchisa, albastru inchis, gri inchis, verde inchis, negrul fiind cel mai valoros
  • Opal comun - piatra fara joc de culoare
  • Crystal Opal - Opal Pretios transparent pana la semi-transparent cu cel mai uimitor joc de culori
  • Opal de foc - Opal galben-portocaliu pana la rosu
  • Moss Opal - variatie care arata ca muschiul de padure
  • Onyx Opal - variatie care arata similar cu Onyx
  • Opal Pretios - Pietre pretioase opale cu un joc de culoare
  • Wax Opal - variatie cu culoare galbena pana la maro si luciu ceros

Opalul este amorf, ceea ce inseamna ca nu are o structura cristalina, ci este clasificat ca un mineraloid. Are un continut ridicat de apa si este alcatuit din dioxid de siliciu si apa. Cand apa curge in crapaturile pamantului, ea colecteaza nisipuri silice de-a lungul calatoriei sale. Aceasta formeaza sfere de silice strans impachetate. Este mai moale decat cuartul si are un joc de culoare uimitor.

Opalele pretioase prezinta o opalescenta unica. In functie de unghiul de vedere, apar fulgerari asemanatoare curcubeului de diferite culori, cauzate de reflectarea luminii in sferele extrem de mici de cristobalit din silicagel. Fenomenul se numeste interferenta. Sclipirea culorii este adesea denumita „foc” sau „joc de lumina”.

Opalul se gaseste in cavitatile rocii magmatice sau sedimentare. Opalele se gasesc in Australia, Brazilia, Mexic, Republica Ceha, Slovacia, Africa de Sud si Nevada din Statele Unite.

Opalul in istorie si alte culturi

Istoricul roman, Pliniu cel Batran, a descris opalul ca pe o piatra pretioasa care contine flacara de foc a carbunculului (granat), violetul stralucitor al ametistului si gloria verde a smaraldului – toate stralucind impreuna in unitate incredibila si placere extraordinara. A fost considerata de toti in lumea antica a fi cea mai fermecatoare si mai misterioasa dintre pietrele semipretioase, purtata pentru virtutile sale de a calma si de a intari vederea, de a vindeca bolile ochilor si de a oferi mare noroc, deoarece poseda toate virtutile pietrelor pretioase ale caror culori se regaseau in el.

Se crede ca opalul a fost extras pentru prima data in Muntii Carpati si chiar Platon a scris o poveste sau doua despre aceasta piatra semipretioasa.

Termenul opal este adaptat din latinescul opalus, dar se crede ca provine din sanscrita upala, care inseamna „piatra pretioasa”. Referintele la bijuterie de catre Pliniu cel Batran sugereaza ca s-ar putea sa fi avut legatura cu Ops, sotia lui Saturn si zeita fertilitatii. A mai fost numit opallios in greaca, insemnand „a vedea o schimbare de culoare”, pederos insemnand „copilul iubirii” si paederos „tenul delicat al unei tinerete dragute”.

  • In mitologia indiana, zeita fecioara a Curcubeului a fost transformata intr-un opal de catre Zeita Mama, deoarece era urmarita de pretendentii Brahma, Vishnu si Shiva.
  • Grecii antici credeau ca piatra le poate oferi oamenilor darul profetiei si ii protejeaza de boli.
  • In Roma antica, aceasta bijuterie simboliza dragostea si speranta.
  • Culturile europene au crezut de mult timp ca opalul este un simbol al sperantei, puritatii si adevarului.
  • Scriitorii au comparat Opalul cu vulcani, galaxii si artificii. Admiratorii au dat opalelor extraordinare nume poetice precum Pandora, Lumina lumii si Imparateasa.
  • Legendele arabe spun ca Opalul ar cadea din cer prin fulgere.

De-a lungul istoriei, opalul a fost celebrat pentru calitatile sale magice si culorile fermecatoare, care au facut ca piatra sa fie numita poetic „Pandora” si „Lumina lumii”.

Cum se curata Opalul?

Pastrarea pietrelor semipretioase curatate si incarcate este foarte importanta daca doriti sa profitati la maximum de natura lor vindecatoare. Atunci cand un cristal sau un mineral este suprasolicitat, poate deveni atat de plin de energie colectata incat puterile sale vindecatoare nu vor mai mai avea acelasi rezultat. Din fericire, mentinerea la distanta a energiilor stagnante si incarcare cristalelor este foarte usora si trebuie sa o faci doar o data pe luna sau atunci cand simti ca este necesar pentru cristalul tau.

Opalul se poate curata sub jetul de apa sau utilizand fumigatia. Tineti Opalul sub apa, dar asigurati-va ca nu folositi apa sarata si nici apa calda. Deoarece Opalul are un continut ridicat de apa, reactioneaza foarte bine la prezenta apei. Chiar daca opalele au un continut ridicat de apa care le confera energia lor fluida, ar trebui sa evitati sa le lasati scufundate in apa. Opalele au un punctaj de 5-6 pe scara de duritate Mohs, ceea ce inseamna ca, desi pot rezista la umezeala, expunerea frecventa sau prelungita le poate face fragile sau poate avea un efect pe termen lung.

Daca doriti sa alegeti o metoda sigura de curatare, puteti alege si fumigatia. Pur si simplu aprinderea unui buchet de salvie sau a unui betisor de palo santo si “scufundarea” opalul pentru o scurta perioada de timp in fumul emanat de acestea va ajuta la eliminarea oricarei energii negative si va purifica din nou opalul.

Depozitati bijuteriile cu opal departe de alte piese de bijuterii, deoarece metalele si pietrele pretioase mai dure pot provoca deteriorarea pietrei mai moi.

Nu uitati sa va indepartati bijuteriile din opal inainte de activitatile fizice sau de curatarea gospodariei, deoarece aceasta piatra poate fi usor deteriorata de alte materiale si suprafete mai dure. Cand depozitati opalele, pastrati-le separat de alte pietre semipretioase mai dure si bijuterii care le pot zgaria, ciobi sau chiar rupe.

Una dintre cele mai bune moduri de a apela la puterile vindecatoare ale Opalului este sa-l porti. Bijuteriile cu opal, atunci cand sunt in contact direct pe piele pot trimite vibratiile ridicate direct acolo unde sunt necesare.

Opalul iubeste compania si, deoarece este un amplificator al altor energii cristaline, este o piatra semipretioasa grozav de avut in tandem cu alte pietre.

Opalul este piatra de nastere pentru luna octombrie, ceea ce il face un cadou superb sau o potrivire uimitoare pentru toti cei nascuti in aceasta perioada. Este talismanul perfect pentru cei care sunt nascuti si sub zodia Balantei si a Scorpionului.

Opalul este o piatra a compasiunii si a simpatiei, a increderii si a gandurilor pure. Este o piatra cu energii puternice de care poti beneficia in multe feluri. Opal va va umple de dorinta de a trai o viata vesela, pasnica si iubitoare. Va va ajuta sa obtineti o dispozitie vesela prin reducerea sau eliminarea stresului si a anxietatilor in moduri care sunt foarte asemanatoare cu efectele vindecatoare ale Ametistului.

Ce parere ai despre Opal? Este aceasta o piatra care te atrage?