Blog

Topazul: Piatra lunii Noiembrie

Nov 28, 2022

Topazul: Piatra lunii Noiembrie

Topazul auriu, impreuna cu Citrinul, este piatra de nastere pentru luna noiembrie. Ambele cristale ofera bucurie si optimism si aduc un sentiment de caldura in ceea ce este adesea o luna mai mohorata in calendar.

Piatra adevarului, iertarii, iubirii adevarate, pacii si a vindecarii

Topaz - Proprietati si Asocieri

Chakre: in functie de culoare

  • Topaz Albastru - Chakra Gatului, Chakra Celui de al Treilea Ochi
  • Topaz galbenImperial - Chakra Plexului Solar, Chakra Celui de al Treilea Ochi
  • Topaz albincolor - Chakra Coroanei, Chakra Celui de al Treilea Ochi
  • Topaz movroz - Chakra Inimii

Piatra de nastere: Noiembrie - Topaz Galben; Decembrie - Topaz Albastru

Zodii: Leu, Scorpion, Sagetator

Element: Aer

Talisman Norocos: Sagetator

Vibratia numerica: numarul 6

Aniversari: aniversarea a 4, 19 si 23 de ani de casnicie

Care sunt proprietatile Topazului?

Piatra de nastere din Noiembrie este adesea folosita ca o amuleta pentru pace si protectie, mereu gata sa aduca in sufletul tau sclipirea de lumina asemeni unei raze a Soarelui.

Topazul calmeaza, vindeca, stimuleaza, reincarca, remotiveaza si aliniaza meridianele corpului – directionand energia catre locul in care este cea mai necesara. Promoveaza adevarul si iertarea. Topazul aduce bucurie, generozitate, belsug si sanatate. Este cunoscuta ca o piatra a iubirii si a norocului. Elibereaza tensiunea, inducand relaxare. Topazul promoveaza deschiderea si onestitatea, realizarea de sine si autocontrolul. Ajuta la rezolvarea problemelor si ajuta la exprimarea ideilor. Stabilizeaza emotiile, facandu-te receptiv la iubirea din toate sursele.

Este benefic ca aliat atunci cand stabilesti obiective de realizare personala, deoarece este un bun sustinator pentru afirmatii si munca de manifestare. Topazul este foarte eficient pentru curatarea aurei si pentru inducerea relaxarii deoarece elibereaza tensiunea la toate nivelurile. De asemenea, va grabi dezvoltarea spirituala, mai ales atunci cand aceasta a parut a fi laborioasa.

Topazul te face sa te simti increzator si, de asemenea, te incurajeaza sa impartasesti cu ceilalti ceea ce ai invatat. Este o piatra vesela, iar negativitatea este alungata daca exista pietre de Topaz prin preajma.

Promoveaza deschiderea si onestitatea, autocontrolul si autorealizarea. Acest cristal radiaza o putere blanda care calmeaza, vindeca, stimuleaza si reincarca. Iti va aduce energie durabila si solida care iti va umple viata cu abundenta, pace si bucurie.

Este un cristal care va reflecta energia mintii tale. Iti va aduce claritate asupra intentiilor si iti va intari concentrarea, astfel incat sa iti poti manifesta dorintele in realitate. Iti va stimula increderea in tine si capacitatea de a invata lucruri noi. Te va ajuta sa intelegeti idei si concepte complexe.

Topazul va inspira creativitatea si va va creste capacitatea de atentie. Va va ajuta sa obtineti perfectiunea si rezultatele dorite atunci cand vine vorba de proiectele si eforturile dvs.

Topazul va va oferi forta si stabilitate vietii si va va mentine in speranta ca lucrurile vor merge bine, chiar daca toate semnele in acest moment va spun contrariul.

Cand il porti la gat si langa inima, iti poate alina grijile, fricile si anxietatile emotionale. De asemenea, va va reda sentimentul de calm si pace. Cand este purtat aproape de corp, Topazul poate, de asemenea, sa scape de frica si sa calmeze emotiile puternice.

Avand o bucata de Topaz cu tine, te va face mai constient de gandurile, emotiile si actiunile tale, precum si de efectele lor karmice. Acest cristal va poate activa constientizarea cosmica.

Acest cristal te va ajuta sa stabilesti un punct de vedere practic atunci cand vine vorba de viata in general. Va va indruma in directia celei mai potrivite solutii pentru orice problema sau situatie.

Este un cristal puternic atunci cand vine vorba de intarirea intregului corp fizic. Iti va echilibra, calma si curata gandurile si emotiile si va elibera tot felul de stres.

Acest cristal este motivat de dragostea adevarata si de obtinerea succesului in toate eforturile.

Este un profund vindecator emotional si aducator de claritate. De asemenea, te va ajuta sa vezi si sa integrezi intelepciunea a ceea ce ti s-a intamplat in trecut, astfel incat sa o poti folosi in prezent si pentru viitor.

Topazul este, de asemenea, un cristal foarte calmant. Va fi foarte benefic pentru persoanele care au probleme de gestionare a furiei.

Proprietatile sale de vindecare emotionala vor fi, de asemenea, benefice atunci cand vine vorba de recuperarea traumei. Acesta va sprijini pe oricine a trait experiente cu adevarat traumatizante sau chinuitoare.

Purtarea Topazului sau pozitionarea lui in casa va poate ajuta pe dumneavoastra si pe cei dragi sa evitati sa va simtiti rau.

Iti va creste carisma, ceea ce te va ajuta sa atragi noi prieteni si conexiuni profesionale.

Despre Topaz

Numele de Topaz se crede ca ar putea deriva din Topazos, un cuvant care inseamna „a cauta”, cealalta derivatie posibila a numelui este cuvantul sanscrit tapaz, care inseamna „foc”.

Topazul este un silicat cu un luciu vitros si este transparent pana la translucid. Este o piatra foarte rezistenta, masurand 8 pe scara Mohs de duritate.

Topazul se gaseste in Brazilia, Pakistan, SUA, Rusia si Mexic.

Cele mai multe cristale de Topaz sunt incolore, dar cea mai abundenta gama de culori este verde si albastru.

Imperial Topaz este cel mai scump si cel mai cautat.

Tipuri de topaz

Topazul vine in diferite nuante, cea mai comuna forma este cel albastru, iar aceasta varietate, impreuna cu celelalte culori si variatii, impartasesc proprietatile generice ale acestei pietre remarcabile.

Topaz mistic - Acest topaz este un topaz incolor care a fost acoperit artificial cu titan sau alt metal pentru a da o stralucire multicolora. Stratul foarte subtire de metal provoaca modele de interferenta cu lumina care intra in piatra, formand un curcubeu de culori irizate.

Topazul incolor (Topazul alb) - Foloseste aceasta piatra pentru a-ti imbunatati capacitatea de a te exprima, astfel incat sa comunici clar pentru a avea succes in cariera. Topazul incolor este o piatra karmica si ne ajuta sa devenim constienti de modul in care gandurile si faptele noastre ne-au afectat pe noi si pe altii. Purifica emotiile si sterge energia blocata sau stagnanta din sistemele energetice.

Topazul albastru - ajuta la verbalizare si ne ajuta sa ne conectam cu sinele superior. De asemenea, aduce o adevarata cunoastere a „adevarului” si ne permite sa vedem unde ne-am abatut de la aceasta pe calea noastra.

Topazul imperial - te ajuta sa te luminezi si sa te simti bine cu tine. Folositi-l atunci cand trebuie sa faceti o prezentare pentru a depasi teama de a vorbi in public. De asemenea, este util pentru conversatii provocatoare. Topazul imperial te invata sa cunosti valoarea limitelor emotionale si sa onorezi spatiul personal si sacru. Va poate ajuta daca aveti dificultati in mentinerea propriilor limite, astfel incat sa nu incalcati granitele altora.

Topazul mov/violet/roz aduce energia rugaciunii si binecuvantarii in viata ta. Afiseaza si energie de spiritualitate, promoveaza o conexiune intre chakra inimii si chakra coroanei, miscand astfel kundalini prin chakrele superioare.

Topazul este o piatra care a fost venerata de omenire de milenii. Este un cristal moale, empatic care calmeaza, vindeca si reincarca.

Topazul promoveaza iertarea si adevarul, elimina indoiala si incertitudinea, oferindu-ti puterea de a-ti urma visele.

Topazul in istorie si alte culturi

Topazul are o istorie lunga si opulenta, gasita pentru prima data de romani pe insula stralucitoare pe care grecii o numeau Topazios in mijlocul Marii Rosii, nu este surprinzator ca stralucirea tentanta a Topazului a fost mult ravnita de artizani si aristocrati.

  • Triburile ascunse din jungla Americii de Sud credeau, de asemenea, ca Topazul Albastru este un leac pentru toate tipurile de boli.
  • In Evul Mediu, oamenii credeau, de asemenea, ca Topazul avea puterea de a sparge blestemele sau de a dezlega lucrarile de vraji, ceea ce inseamna ca aceasta piatra se credea a fi mai puternica decat magia.
  • In istoria si mitologia antica, Topazul este recunoscut ca o bijuterie a pacii si a vindecarii.
  • La romani se credea ca ar putea sa-l protejeze pe cel care il poarta de inamici si sa aduca reconciliere intre factiunile in razboi.
  • Egiptenii credeau ca Topazul Imperial sau Auriu avea calitati unice, conferite de Zeul Soarelui Ra si facea parte din multe piese de bijuterii purtate de familiile conducatoare ale vremii.
  • In Egiptul antic si Roma, se credea ca topazul imperial si-a primit culoarea de la soare.

Cum se curata Topazul?

Este esential sa va reincarcati si sa va curatati cristalele de Topaz in mod regulat pentru a le mentine la o eficienta optima.

Topazul este o piatra destul de robusta si poate fi curatata in apa curenta sau in apa calda cu putin sapun bland. Clatiti intotdeauna orice sapun dupa aceea si uscati cu grija cristalul cu o carpa moale.

Pentru a reincarca energiile Topazului, poti folosi metoda de fumigatie, trecand piatra prin fumul de salvie alba si afirmandu-ti intentiile pentru piatra.

Acest cristal este puternic transformator pentru ca te va inalta spiritual si te va intari capacitatea de a da iubire si de a primi iubire la toate nivelurile. Este un cristal linistitor si empatic care va va arata cum va puteti directiona energiile acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.